Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ]   
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2021 11:39 
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 04 Ιούλ 2013 08:19
Δημοσιεύσεις: 1347
Τοποθεσία: Ρέθυμνο
Ημερομηνία έναρξης ενασχόλησης: 03 Απρ 2011
Τοποθεσια: Ρεθυμνο
Ομαδα: ΑΓΡΙΜΙΑ
Αγαπητοί φίλοι και συνχομπίστες!! Το σωτήριον έτος 2021 η κοινότητα αεροσφαίρισης του Ρεθύμνου «Rethimno Airsoft» γιορτάζει τη δεκαετή, αδιάκοπή και ζωηρή, παρουσία της στο αγαπημένο μας παιχνίδι! Το 2011 έγινε η αρχή. Μαζευτήκαν σιγά σιγά τα ιδρυτικά μέλη αναπτύσσοντας μέσα από την όμορφη παρέα τους το χόμπι μας στην ευρύτερη περιοχή μας. Ενσωμάτωθηκαν, παράλληλα, με όμορφο τρόπο πολλά καινούργια, ικανά μέλη, χωρίς διασπάσεις και διχόνοιες, προάγοντας όμορφες αξίες και ιδανικά αλλά και το χόμπι μας το καθαυτό. Με αφορμή αυτή την επέτειο γιορτάζουμε το σεβασμό και τη φιλία που ακόμα και σήμερα νοιώθομε ο ένας για τον άλλο βγάζοντας κάθε φορά χαρά και κέφι όπου και εάν συναντηθούμε. Πράγμα που δύσκολα επιτυγχάνεται δίχως την παρουσία κάποιων βασικών ιδεών και αξίων που από τα πρώτα βήματα ενσωματωθήκαν και έγιναν η ραχοκοκαλιά της φιλοσοφίας της Rethimno Airsoft. (http://www.rethimnoairsoft.gr) Κάποιες από αυτές τις θεμελιώδης αξίες είναι:

-Πάνω από όλα και όλους είναι η εξέλιξη του παιχνιδιού. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διακόπτει/διαταράσσει το παιχνίδι για ιδίους λόγους. Είμαστε όλοι κατώτεροι του παιχνιδιού και αυτό υπηρετούμε. Αυτό εφαρμόζεται γενικά στο airsoft αλλά και πιο ειδικά, σε ένα φυσικό παιχνίδι. Με στόχο, εάν είναι δυνατόν, να παίζουν όλοι ευχάριστα καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς διακοπές για αψιμαχίες, παρεξηγήσεις, περιττές ερωτήσεις κτλ.

-«Εάν περνάνε οι αντίπαλοι μας καλά, τότε περνάμε και εμείς». Παίζουμε airsoft έχοντας σαν κύριο σκοπό να ευχαριστήσουμε τον αντίπαλο μας. Το σκεπτικό είναι ότι εάν πετύχουμε να νοιώθει ευχάριστα ο αντίπαλος μας από την θετική ενέργεια που του μεταδώσαμε, από την ευγενή άμυλα, την τιμιότητα και τον σωστό συναγωνισμό που δείξαμε στο παιχνίδι μας, τότε σίγουρα περάσαμε και εμείς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι άλλη μια ωραία μέρα παίζοντας airsoft.

-Αποδοχή της διαφορετικότητας και άσκηση εξουσίας. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και επιζητεί διαφορετικά πράγματα από το χόμπι. Η κοινότητα (που ασκεί την εξουσία) δεν πρέπει να «μαντρώνει» αλλά αντίθετα έχει χρέος και πρέπει (λόγο δεσπόζουσας θέσης) να προσφέρει τα πάντα σε όλους. Κάποιοι έχουν ανάγκη να παίξουν χύμα στο κύμα;, οργανώνονται τα Κυριακάτικα παιχνίδια όπου όλοι χωρούν. Κάποιοι έχουν μπει σε ποιο οργανωμένη φάση και αναζητούν το παραπάνω;, προσφέρεις πολύωρες milsim συγκεντρώσεις (δημιουργήσαμε την ΜILSIM CRETE). Κάποιοι έχουν ξετρελαθεί και θέλουν να το ζήσουν στα κόκκινα;, κάνεις ή συμμετέχεις σε πολυήμερες συγκεντρώσεις!! Κάποιοι έχουν ξεφύγει τελείως;, οργανώνεις αποστολές σε μεγάλα events του εξωτερικού και της Ελλάδας. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει, λίγο ή πολύ, δεν απομακρύνουμε κάποιον επειδή δεν του αρέσει ότι αρέσει εμάς. Δεν ασκούμε εξουσία σύμφωνα με τα δικά μας γούστα! Αλλά σύμφωνα με το γενικότερο καλό του παιχνιδιού αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες όλων. Εάν εγώ γουστάρω milsim δεν μπλοκάρω/απομακρύνω όσους θέλουν να παίζουν με high cap!! Κάνω παιχνίδια και για αυτούς! Τόσο απλό!! Σημειώστε ότι η παρέα μας έχει κατεξοχήν milsim χαρακτήρα, όταν όμως είσαι σε θέση ελέγχου και εξουσίας πράττεις εις όφελος της ανάπτυξης του airsoft.

-Η αποενοχοποίηση της χρηματικής συμβολής. Καταφέραμε και ξεφύγαμε από το ταμπού που ίσχυε ότι είναι παράλογο κάποιος, στον Ελληνικό χώρο, να δίνει χρήματα για να παίξει airsoft. Ωθήσαμε τους παίκτες να κατανοήσουν ότι το να συμβάλουν και αυτοί οικονομικά απλά βοηθούν στην συνέχεια και την εξέλιξη του χόμπι! Από το πρώτο βήμα μας το 2012 που ήταν η καθιέρωση ενος αντίτιμου του ενός ευρώ για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις μας (φαίνεται απλό και λογικό σήμερα αλλά τότε απαιτούσε πολυήμερες συζητήσεις) φτάσαμε το 2018 παίκτες να καταβάλουν 60 ευρώ στο σύλλογο μας για την παρουσία τους σε τριήμερα events!! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δυνατότητα παραγωγής διοργανώσεων προϋπολογισμού αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ακολουθούμε παραδείγματα του εξωτερικού. Η ομοσπονδία της Ολλανδίας δημιούργησε ταμείο 1 εκατομμύριο ευρώ, κατασκεύασε κλειστή αρένα. Εμείς εδώ δαιμονοποιούμε το χρήμα. Δεν θα αντιγράψουμε τα καλά των εξελίξεων του εξωτερικού;; ΟΧΙ ξέρουμε εμείς…..εμείς είμαστε αλλιώς…

-Η δημιουργία ενός ξεκάθαρου και διαφανούς πλαίσιού λειτουργίας. Η βασική ιδέα είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει χύμα. Ποσό μάλλον μια κοινότητα τόσων ατόμων με ότι διαφορετικά «θέλω» παρουσιάζει ο καθένας. Δημιουργήσαμε και ανακοινώσαμε στο site μας, από τα πρώτα μας χρόνια, (ίσως το ποιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω) τον κώδικα συμπεριφοράς και λειτουργίας των μελών μας. Περιεγράφηκαν εκεί τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μελών μας. Τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα και τι περιμένεις εσύ από αυτούς!! Μόνο έτσι αποφεύγεις παρεξηγήσεις. Έτσι «στήνεις» τις ευγενείς συμπεριφορές που επιζητάς μέσα σε ένα κατά τα άλλα έντονα ανταγωνιστικό παιχνίδι χωρίς διαιτητές.

-Ενότητα, ενότητα, ενότητα. Χωρίς ενότητα δεν προχωρά μπροστά κανένας χώρος. Αυτό είναι βασική αρχή μας και πρώτη διασφάλιση. Είναι δύσκολο πολύ να υπάρχει ενότητα, το γνωρίζουμε. Θέλει πολλές υποχωρήσεις. Έχουμε δυσκολευτεί και εντός της κοινότητας μας στο παρελθόν όμως τα καταφέραμε. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και τα ένιωσε πολύς κόσμος και πέρα από τα στενά όρια του Ρέθυμνου. Σε εθνικό επίπεδο η ενότητα δεν ήρθε, δεν τα καταφέραμε, ακόμα. Ωστόσο προσπαθήσαμε και πάντα θα προσπαθούμε. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν στηρίξαμε τα παιχνίδια του σωματείου της Κω, στέλνοντας εξοπλισμό και μεταφέροντας τεχνογνωσία. Το ίδιο προτείναμε και στην AWC για το ΚΟΠΤΟΕΝ ΞΙΦΟΣ. Με το ίδιο σκεπτικό συνδράμαμε την κατά τα άλλα ιδιωτική ενέργεια του Epsilon. Με γνώμονα την ενότητα προτείναμε στον τωρινό πρόεδρο της ΛΑΒΕ την στήριξη του ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ με εξοπλισμό (σκηνές). Το ίδιο θα πράξουμε σε όλες τις ανάλογες προσπάθειες χωρίς διακρίσεις. Η Rethimno Airsoft πάντα θα στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα προωθεί το παιχνίδι μας. Ιδιωτική, συλλογική ή ατομική. Δεν θα λειτουργήσει ποτέ ανταγωνιστικά. Διότι πάνω από όλα και όλους (προέδρους, σωματεία, άτομα) είναι το παιχνίδι μας.

Αποτέλεσμα κυρίως των παραπάνω ιδεών ήταν εντός της Rethimno Airsoft να αναπτυχθεί έντονος εθελοντισμός. Συνέπεια αυτής της έκρηξης εθελοντικής προσφοράς των μελών μας ήταν η διοργάνωση πολλών διοργανώσεων υψηλών απαιτήσεων με αποκορύφωμα τα πολυήμερα events “WarZone” (http://www.facebook.com/warzone.rethimno) .

Η δυσκολία φυσικών συναντήσεων της περιόδου που διανύουμε, δυστυχώς, δεν επιτρέπει για δυναμικούς εορτασμούς. Ωστόσο γιορτάζοντας την δεκαετή παρουσία μας αλλά κυρίως το γεγονός ότι η παρέα μας παρέμεινε αναλλοίωτα ενθουσιώδης και με ισχυρούς φιλικούς δεσμούς, την επόμενη περίοδο θα κάνουμε (καλείστε και όλοι εσείς να κάνετε) αναρτήσεις οι οποίες θα ανασύρονται από το παρελθόν ξυπνώντας όμορφες μνήμες στη σελίδα μας. https://www.facebook.com/groups/169699646463517

Ως σημείωση θα ήθελα να αναφέρω τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας μας όπου είναι οι Τσουπάκης Μιχάλης, Ψαρρός Νίκος, Ανδρουλάκης Μανούσος, Κανελλάκης Γιώργος και Μαθιουδάκης Στέλιος. Μην ψαρώνετε ετσι!!, εάν δεν τύχαιναν αυτοί θα ήταν κάποιοι άλλοι!!! Χαχαχα!!

Πολλοί είναι αυτοί που μας στήριξαν στο ξεκίνημα μας άλλα και στην όλη πορεία μας. Αν ξεκινήσω μάλλον δεν θα έχει τέλος η ήδη μακροσκελής ανάρτηση μου. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στην στήριξη που είχαμε κατά το ξεκίνημα μας το 2011 από όλους τους τότε παίκτες της Κρήτης (στην αρχή ειδικά αυτών των Χανίων) και ειδικά τους Βεργαδή Πέτρο, Μαλλιωτάκη Χρήστο και την υπέροχη Ghost Legion. Φυσικά δεν ξεχνάμε τη στήριξη της Σητείας, τον Πρωτογερακη Γιώργο και τον Δημήτρη Γοβατζη. Οφείλω να αναφερθώ στην όμορφη στήριξη, συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων που είχαμε μετέπειτα με την υπέρμετρα εθελοντική κοινότητα της AWC της Αττικής και φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω την ευγενή στήριξη στα εγχειρήματα μας από την όμορφη παρέα της Λέσχης Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου.

Συγνώμη!! το ξέρω ότι είμαι άδικος και απαράδεκτος που δεν αναφέρω και άλλους φίλους, όμως επιφυλάσσομαι….!!

Πραγματικά ρε φιλαράκια!! Τι όμορφες στιγμές μας έχει χαρίσει αυτό το χόμπι!!;;;

_________________


Εικόνα

-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΒΑΘΜΟΣΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
162Λοχαγός


Ιδρυτικό μέλος
Διοικητής
MILSIM
Διοργανωτής
Εκπαιδευτής

Κορυφή
Χωρίς σύνδεσηΠροφίλΑποστολή προσωπικού μηνύματος
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2021 12:11 
Μέλος Rethimno Airsoft

Εγγραφή: 25 Ιούλ 2014 22:11
Δημοσιεύσεις: 275
Ημερομηνία έναρξης ενασχόλησης: 19 Ιούλ 2014
Τοποθεσια: Ρέθυμνο
Ομαδα: Jungle forces!
Ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θα πω για τους ανθρωπους που γνωρισα και εγιναν φιλοι μου μεσα απο την κοινοτητα του Ρεθυμνου οπως και τις στιγμες που εχουμε ζησει!!!
Συνεχιζουμε...

_________________
Εικόνα
"Jungle Forces Airsoft Team"
"We are not fighters in the jungle.."
"We dont fight for the jungle.."
"WE ARE THE JUNGLE!"


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΒΑΘΜΟΣΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
65ΛΟΧΙΑΣPLATINUM AIRSOFTER

Κορυφή
Χωρίς σύνδεσηΠροφίλΑποστολή προσωπικού μηνύματος
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2021 12:34 
Μέλος Rethimno Airsoft
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2014 19:07
Δημοσιεύσεις: 436
Ημερομηνία έναρξης ενασχόλησης: 01 Ιουν 2014
Τοποθεσια: Ρέθυμνο
Ευχαριστούμε που εκτός απο ένα χόμπι γεμάτο ανδρεναλίνη, μας δώσατε και μία παρέα, η οποία δεν θα ήτανε υπερβολή να πούμε οτι είναι και η δεύτερη μας οικογένεια. :twisted:

_________________
Οι άντρες οι φανήσιμοι κι καστροπολεμάρχοι, πως είναι οι μπάλες δανεικές κατέχουτο στη μάχη.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΒΑΘΜΟΣΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
64312668416-------------

Κορυφή
Χωρίς σύνδεσηΠροφίλΑποστολή προσωπικού μηνύματος
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2021 14:31 
Μέλος Rethimno Airsoft
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 16 Ιούλ 2013 11:59
Δημοσιεύσεις: 207
Ημερομηνία έναρξης ενασχόλησης: 01 Ιαν 2012
Τοποθεσια: Ατσιποπουλο
Ομαδα: VIRUS
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα μέσω αυτού του παιχνιδιού έκανα καλούς φίλους τις περισσότερες Κυριακές αν όχι όλες σκεφτόμουν τη θα κάνω με τους φίλους μου και όχι με την οικογένειά μου!! Εύχομαι να είμαστε καλά υγιής και να είμαστε παρέα Ακόμα για 10 χρόνια!! :)

_________________
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει......

-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΒΑΘΜΟΣΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
89Λοχίας------

Κορυφή
Χωρίς σύνδεσηΠροφίλΑποστολή προσωπικού μηνύματος
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

POWERED_BY

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com

ChesterBlue © 2012 by FanFanLaTuFlippe
Διαγραφή cookies Δ. Συζήτησης
Η ομάδα
Κορυφή
Αρχική Σελίδα
Συχνές Ερωτήσεις
Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]